Stichting Democratie en Media ondersteunt The Correspondent met lening

Stichting Democratie en Media (SDM) ondersteunt The Correspondent in de groei naar een duurzame organisatie met een lening van 200.000 euro.

Na een succesvolle crowdfunding startte The Correspondent op 30 september 2019 met ‘founding members’ uit ruim 140 landen. Na het eerste jaar heeft The Correspondent vijf uitstekende correspondenten in dienst die sterke journalistiek bedrijven op onderwerpen met grote maatschappelijke urgentie. Het platform is echter nog niet volledig zelfvoorzienend. Om de groei naar een duurzame en financieel zelfredzame organisatie een extra impuls te geven, verleent SDM een aanvullende lening van 200.000 euro.

SDM heeft sinds 2017 een belang van vijf procent en een prioriteitsaandeel in The Correspondent, waarmee we de principes achter het platform kunnen bewaken. Daarmee vervult SDM sinds de oprichting eenzelfde rol als bij het Nederlandstalige De Correspondent, waar we ook prioriteitsaandeelhouder zijn.

We zijn er trots op om al vanaf het begin betrokken te zijn bij De Correspondent en The Correspondent. We hebben vertrouwen in het team achter The Correspondent en zien uit naar de verdere groei van het platform in de komende jaren.