Aanvraag doen

Het is alleen mogelijk om voorstellen tot financiering in te dienen binnen de daartoe vooraf aangekondigde oproepen tot aanvragen, door deze te registreren via onze SDM portal op deze website. Stichting Democratie en Media kan aanvragen zo snel en efficiënt behandelen. Per jaar zullen er gemiddeld drie oproepen tot aanvragen worden uitgezet. Sommige leggen daarbij het accent op een specifiek aandachtsgebied. Aanvragen voor organisatiesteun is niet mogelijk en gebeurt uitsluitend op uitnodiging van Stichting Democratie en Media.

Twijfel je of je project ontvankelijk is voor financiering? Stuur een mail met een beschrijving op hoofdlijnen (max. 400 woorden) naar info@stdem.org. We proberen binnen 2 weken te antwoorden. Als je kort voor de deadline nog niets hebt gehoord, wacht dan niet op een reactie maar dien je voorstel in.

Let op: we kunnen niet zeggen hoeveel kans je voorstel maakt. Dat hangt onder andere af van de overige binnengekomen verzoeken en van de kwaliteit van je uiteindelijke aanvraag.


In het jaar 2018 zal de Reguliere oproep openen volgens het volgende schema:

2018 – 1
Geopend: 3 januari t/m 28 januari
Besluit: 29 maart

2018 – 2 
Geopend: 30 april t/m 27 mei
Besluit: 27 juli

2018 – 3 
Geopend: 3 september t/m 30 september
Besluit: 30 november


Stichting Democratie en Media is een financieel onafhankelijke instelling die bij toekenning van financiële steun haar eigen afwegingen maakt.