Movies That Matter on tour

Als spin-off van het jaarlijkse festival toeren movies that matter van oktober t/m mei door zestien steden in Nederland. Iedere maand een festivalfavoriet op een vaste dag en tijdstip.

Het On Tour programma is dit najaar te zien in De Lieve Vrouw in AmersfoortKriterion, Amsterdam, Gigant, Apeldoorn, Focus  Filmtheater Arnhem, Lumen, Delft,Verkadefabriek, Den Bosch, Filmhuis Den Haag, Plaza Futura/ NATlab, Eindhoven,Vera  Zienema, Groningen, Filmtheater Hilversum, Kijkhuis, Leiden, Lumière, Maastricht,Lux, Nijmegen, Cinema  MiddelburgCinecitta, Tilburg en Louis Hartlooper Complex, Utrecht.

 

NOVEMBER 2015

I AM NOJOOM, AGE 10 AND DIVORCED  

Khadija Al-Salami

Wanneer ze nog maar acht jaar oud is, wordt Nojoom gedwongen te trouwen met een man van dertig. Ze weigert zich echter als echtgenote te gedragen. Ze ontsnapt aan de tirannie van haar man, om vervolgens een scheiding aan te vragen. Jemen kent geen wet die kindhuwelijken verbiedt, noch een minimale huwelijksleeftijd. Volgens traditioneel gebruik is het dus geoorloofd dat een oudere man trouwt met een meisje van acht. Mede door het systeem van bruidsschatten zijn meisjes pure handelswaar.