Oproep tegen moslimdiscriminatie (gesloten)

Deze oproep is gesloten en er kunnen geen aanvragen meer ingediend worden. Voor eventuele vragen, kan je contact opnemen met Sümeyye Ekmekci via s.ekmekci@stdem.org.


Let op, momenteel is het niet mogelijk aanvragen via onze SDM-portal te registreren met Safari als browser. Google Chrome en Mozilla Firefox werken wel.

Heb jij een creatief idee voor een campagne om moslimdiscriminatie aan de orde te stellen? Heeft jouw organisatie een plan voor actieonderzoek om structurele discriminatie inzichtelijk te maken? Zie je kans om met een ludieke actie discriminatie, stereotypering of uitsluiting van moslims zichtbaar te maken? Stichting Democratie en Media is op zoek naar jouw initiatief. Stuur je aanvraag voor financiering uiterlijk 5 mei 2019 in.

Je kan je aanvraag indienen door deze via de SDM-portal te registreren. Klik daarvoor hier [niet beschikbaar]. Daar vind je ook de benodigde bijlagen. Lees in dit document alles wat je moet weten over de oproep. Zie ook enkele voorbeelden van initiatieven die we bij vorige oproepen gesteund hebben.

Er zijn verschillende andere fondsen die open staan voor projecten om moslimdiscriminatie tegen te gaan: voor projecten met concrete activiteiten waar het duurzaam verbinden van mensen centraal staat kun je terecht bij het Oranje Fonds (contactpersoon: Mirjam.Lammers@oranjefonds.nl), voor projecten over bewustwording van vooroordelen bij het VSBfonds en voor activistische initiatieven bij het Actiefonds


De procedure voor deze oproep is als volgt:


Tijdslijn

Deadline indienen aanvraag:
5 mei 2019 – 23:59 uur

Communicatie uitslag ronde 1:
Uiterlijk 28 mei 2019

Communicatie besluit:
Uiterlijk 16 juli 2019