Oproep tegen moslimdiscriminatie (gesloten)

Deze oproep is momenteel gesloten. Heb je toch nog vragen, stuur dan een e-mail naar s.ekmekci@stdem.org of bel naar 020-5300300. 


Heb jij een creatief idee voor een campagne om moslimdiscriminatie aan de orde te stellen? Heeft jouw organisatie een plan voor actieonderzoek om structurele discriminatie inzichtelijk te maken? Zie je kans om met een ludieke actie discriminatie, stereotypering of uitsluiting van moslims zichtbaar te maken? Stichting Democratie en Media is op zoek naar jouw initiatief. Stuur je aanvraag voor financiering uiterlijk 3 december 2017 in.

Je kan je aanvraag indienen door deze via de SDM-portal te registreren. Klik daarvoor hier. [De portal is momenteel gesloten.] Daar vind je ook de benodigde bijlagen. Lees in dit document alles wat je moet weten over de oproep. Zie ook enkele voorbeelden van initiatieven die we bij de vorige oproep gesteund hebben.

Er zijn verschillende andere fondsen die open staan voor projecten om moslimdiscriminatie tegen te gaan: voor projecten met concrete activiteiten waar het duurzaam verbinden van mensen centraal staat kun je terecht bij het Oranje Fonds (contactpersoon: Mirjam.Lammers@oranjefonds.nl), voor projecten over bewustwording van vooroordelen bij het VSBfonds en voor activistische initiatieven bij XminY.


Wil je tijdig op de hoogte worden gesteld van de oproep en het programma tegen moslimdiscriminatie (TMD)? Schrijf je in voor de speciale TMD nieuwsbrief!

TMD nieuwsbrief 


De procedure voor deze oproep is als volgt:


Tijdslijn

Deadline indienen aanvraag:
3 december 2017 – 23:59 uur

Communicatie uitslag ronde 1:
Uiterlijk 24 december 2017

Communicatie besluit:
Uiterlijk 16 februari 2018