Oproep tegen moslimdiscriminatie (gesloten)

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen dit programma tegen moslimdiscriminatie? Meld je via deze link aan voor de nieuwsbrief.

 


DEZE OPROEP IS GESLOTEN


KOM IN ACTIE TEGEN MOSLIMDISCRIMINATIE

Heb jij een creatief idee voor een campagne tegen moslimdiscriminatie? Heeft jouw organisatie een sterk plan voor actieonderzoek om structurele moslimdiscriminatie inzichtelijk te maken? Of zie je kans krachten te bundelen voor een effectievere aanpak van discriminatie? Stichting Democratie en Media is op zoek naar jouw initiatief. Stuur je aanvraag voor financiering in vóór 1 februari 2017*.

UPDATE: Heb je deze oproep pas afgelopen weekend gezien en ga je de deadline daarom niet halen? Mail dan je idee in enkele regels vóór 1 februari naar info@stdem.org en stuur uiterlijk 9 februari de volledige aanvraag.

Stichting Democratie en Media investeert in een sterke, integere democratische rechtsstaat. Daarbinnen is geen enkele plaats voor discriminatie of uitsluiting, zoals discriminatie op de arbeidsmarkt, etnisch profileren, stigmatisering, of eenzijdige berichtgeving door media. Daarom steunt de stichting initiatieven en organisaties die discriminatie en uitsluiting in de Nederlandse samenleving tegengaan.

Moslimdiscriminatie wordt breed ervaren. Niet alleen door moslims, maar ook door mensen die door anderen als moslim worden gezien. Bovendien is het debat over de positie van moslims en de islam in Nederland de afgelopen jaren verhard en zal mogelijk verder verharden in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Om deze ontwikkeling tegen te gaan en het onderwerp extra aandacht te geven, stimuleert de stichting aanvragen voor initiatieven die zich specifiek richten tegen deze structurele discriminatie van moslims en mensen met een moslimachtergrond.

Zie ook:

*Let op: Voor initiatieven die inspelen op de aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen geldt een vervroegde deadline: uiterlijk 15 januari 2017. Zie voor meer informatie de procedure.

Voor aanvragen die buiten het onderwerp van deze oproep vallen kun je terecht bij de reguliere oproep. Deze wordt 1 januari 2017 hier online gezet.

Heb je na het lezen van de informatie op onze website nog vragen over deze oproep? Bel dan naar 020 5300 300 of stuur een mail naar m.eigeman@stdem.org.