Reguliere oproep tot aanvragen (Gesloten)

Deze oproep is momenteel gesloten. De eerstvolgende oproep opent in mei, waarvan het besluit op 31 juli 2020 wordt gecommuniceerd.


Wil jij bijdragen aan onafhankelijke media en een sterke democratische rechtsstaat?

Heb je een initiatief dat onafhankelijke, kritische media stimuleert of een sterke, integere democratische rechtsstaat waarborgt of hooghoudt? Past het binnen de pijlers fundamentele rechten en vrijheden, daadkrachtige democratie, ge- en herdenken, waarheidsvinding of media-innovatie? Dien dan een aanvraag in! Ook kunnen voortaan aanvragen voor projecten tegen moslimdiscriminatie binnen deze oproep ingediend worden. Wil je meer lezen over de prioriteiten binnen dit onderwerp, lees dan hier meer op de pagina van de thema-oproep.

Extra aandacht 2020: In maart 2021 vinden naar verwachting de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Wil je hiervoor een projectaanvraag indienen? In 2020 besteden we extra aandacht aan dit thema.

Tussen donderdag 19 december 2019 en zondag 2 februari 2020 kun je projectvoorstellen registreren via de SDM portal [momenteel niet beschikbaar]. Lees in dit document alles wat je moet weten over de oproep, zoals welke criteria we handhaven en welke thema’s prioriteit hebben. Bekijk de infographic hieronder om inzicht te krijgen in de procedure.

Twijfel je of je aanvraag ontvankelijk is voor behandeling en dus ingediend mag worden binnen deze oproep? Klik dan hier om een ontvankelijkheidsverzoek in te dienen. Het programmateam streeft ernaar om binnen 2 weken met een reactie te komen. Mocht je nog geen antwoord hebben kort voor de deadline, twijfel dan niet en dien dan toch je aanvraag in.

Let op! Er wordt middels de oproep tot aanvragen geen institutionele financiering verstrekt.


Tijdslijn – Reguliere oproep tot aanvragen 2020-1

Deadline indienen
Zondag 2 februari 2020 (vóór middernacht)

Uitslag eerste ronde
Uiterlijk maandag 24 februari 2020 om 18:00u

Uitslag tweede ronde
Uiterlijk donderdag 9 april 2020 om 18:00u


De procedure is als volgt:

 


Wil je tijdig op de hoogte worden gesteld van onze oproepen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief 


Kalender 2020

Reguliere oproep 2020 – 1
Geopend: 19 dec. 2019 t/m 2 feb.
Besluit: 9 april

Reguliere oproep 2020 – 2
Geopend: 4 mei t/m 31 mei
Besluit: 31 juli