Reguliere oproep 2019 – 1

Wil jij bijdragen aan onafhankelijke media en een sterke democratische rechtsstaat?

Heb je een initiatief dat onafhankelijke, kritische media stimuleert of een sterke, integere democratische rechtsstaat waarborgt of hooghoudt? Past het binnen de pijlers fundamentele rechten en vrijheden, daadkrachtige democratie, ge- en herdenken, waarheidsvinding of media-innovatie? Dien dan een aanvraag in!

Tussen vrijdag 21 december 2018 en zondag 27 januari 2019 kun je projectvoorstellen registreren via de SDM portal. Lees in dit document alles wat je moet weten over de oproep, zoals welke criteria we handhaven en welke thema’s prioriteit hebben. Bekijk de infographic hieronder om inzicht te krijgen in de procedure.

Wil je weten of jouw aanvraag ontvankelijk is voor behandeling binnen onze reguliere oproep? Hier kun je een ontvankelijkheidstoets indienen. Ontvankelijkheidstoetsen die na zondag 20 januari 2019 zijn ingediend zijn te laat en kunnen niet beantwoord worden voor het sluiten van de oproep. Als je kort voor de deadline voor de oproep tot aanvragen nog niets hebt gehoord, wacht dan niet langer maar dien je voorstel in.

Speciaal thema:
In deze oproep tot aanvragen besteedt Stichting Democratie en Media extra aandacht aan de Europese Parlementsverkiezingen van mei 2019. Hierbinnen zullen we prioriteit geven aan projecten die:

– groepen kiezers die (aantoonbaar) achterblijven in opkomstcijfers stimuleren om te gaan stemmen, bijvoorbeeld jongeren.
– beogen de kwaliteit van het publieke debat te verhogen op thema’s die aansluiten bij de prioriteiten van de stichting, zoals transparantie en accountability, antidiscriminatie en digitale privacy.

Andere ideeën die de doelstellingen van onze pijlers en prioriteiten bevorderen tijdens deze verkiezingsperiode zijn ook welkom. Initiatieven met een primair (partij)politieke doelstelling zijn uitgesloten van financiering.

Let op! Er wordt middels de oproep tot aanvragen geen institutionele financiering verstrekt.


De procedure is als volgt:

 


Wil je tijdig op de hoogte worden gesteld van onze oproepen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief 


Kalender 2019

Reguliere oproep 2019 – 1
Geopend: 21 december t/m 27 januari

Besluit: 29 maart

Reguliere oproep 2019 – 2 
Geopend: 6 mei t/m 2 juni
Besluit: 2 augustus

Reguliere oproep 2019 – 3 
Geopend: 2 september t/m 29 september
Besluit: 29 november