Oproep tot aanvragen (GESLOTEN)

De eerstvolgende oproep opent op vrijdag 18 december en sluit op zondag 31 januari. De oproep van mei-juni zal komen te vervallen. Lees hier meer.


Heb je een initiatief dat onafhankelijke, kritische media stimuleert of een sterke, integere democratische rechtsstaat waarborgt of hooghoudt? Past het binnen onze pijlers en prioriteiten? Dien dan een aanvraag in!

Naast de reguliere prioriteiten geeft SDM extra prioriteit aan initiatieven die inspelen op COVID-19 en de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Lees daar hieronder meer over.


Extra prioriteiten: COVID-19 en de Tweede Kamerverkiezingen

COVID-19
SDM geeft deze oproep ronde bijzondere prioriteit aan initiatieven die zich sterk maken voor democratie en rechtsstaat als direct gevolg van of in reactie op de COVID-19 crisis. Hierbij ligt de focus op:

  • Initiatieven die de (versnelde) inzet van technologie bij de bestrijding van het coronavirus kritisch bevragen. 
  • Journalistieke projecten en andere initiatieven die publieke en private machthebbers kritisch bezien in hun reactie op COVID-19.

LET OP: deze oproep is nadrukkelijk niet bedoeld om tekorten in organisatiefinanciering als gevolg van de COVID-19 crisis aan te vullen. Organisaties die fundamenteel zijn voor democratie, rechtsstaat en een goed geïnformeerd publiek debat en door de COVID-19 crisis vrezen voor hun (financiële) voortbestaan kunnen het beste contact opnemen met info@stdem.org. SDM heeft beperkte middelen beschikbaar maar is waar mogelijk altijd bereid mee te denken.

Tweede Kamerverkiezingen (2021)
In deze oproep tot aanvragen besteedt Stichting Democratie en Media extra aandacht aan de Tweede Kamerverkiezingen (maart 2021).

Hierbij ligt de focus op:

  • initiatieven die voor SDM relevante thema’s in het publieke en politieke debat agenderen. 
  • initiatieven die groepen met lage opkomstcijfers naar de stembus trekken.

Initiatieven met een primair (partij)politieke doelstelling zijn uitgesloten van financiering.


Hoe doe ik een aanvraag?

Tussen maandag 31 augustus 2020 en zondag 27 september 2020 (middernacht) kun je projectvoorstellen registreren via de SDM portal [niet beschikbaar]. 

Lees in dit document alles wat je moet weten over onze reguliere prioriteiten en de criteria we handhaven. Bekijk de infographic hieronder om inzicht te krijgen in de procedure. Let op! Er wordt middels de oproep tot aanvragen geen institutionele financiering verstrekt.

Twijfel je of je aanvraag ontvankelijk is voor behandeling en dus ingediend mag worden binnen deze oproep? Klik dan hier om een ontvankelijkheidsverzoek in te dienen. Het programmateam streeft ernaar om binnen 2 weken met een reactie te komen. Mocht je nog geen antwoord hebben kort voor de deadline, twijfel dan niet en dien dan toch je aanvraag in.


Tijdslijn – Reguliere oproep tot aanvragen 2020-3


Deadline indienen
Zondag 27 september 2020 (vóór middernacht)

Uitslag eerste ronde
Uiterlijk maandag 19 oktober 2020 om 18:00u

Uitslag tweede ronde
Uiterlijk vrijdag 4 december 2020 om 18:00u

De procedure is als volgt:


Wil je tijdig op de hoogte worden gesteld van onze oproepen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Nieuwsbrief 


Kalender 2021

Reguliere oproep 2021 – 1
Opent: Januari 2021
Besluit: April 2021