2016

De missie van het kennis- en expertisecentrum
Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en erfenis (NiNsee) is het levend houden van het Nederlandse slavernijverleden door middel van herdenking en educatie. In dit kader organiseert het NiNsee onder andere het Keti Koti festival.

Tijdens het jaarlijkse Keti Koti (verbroken ketenen) festival wordt stilgestaan bij het slavernijverleden en vooruitgekeken naar de toekomst. De bezoekers vieren vrijheid, gelijkheid en verbondenheid.

Vast onderdeel van het festival is de debattent Boni-Tula Oso. Hier wordt aan met name jongeren de kans gegeven hun stem te laten horen en te leren over onderwerpen als discriminatie, jeugdwerkloosheid en Zwarte Piet. Met debatten, verhalen, muziek en poeŐązie wordt op interactieve wijze invulling en verdieping gegeven aan het slavernijverleden en haar erfenis.

Het expositiedeel werd ingevuld door kunstenaar Patricia Kaersenhout met het interactieve kunstwerk De Ziel van Zout. De berg zeezout van 7000 kilo verwees naar de zoutplantages in het Caribisch gebied, maar ook naar het zoute water van de Atlantische Oceaan waarover tot slaaf gemaakten werden vervoerd. Het kunstwerk verbeeldde het lijden, maar ook de hoop en dromen van mensen. Met het kunstwerk wilde Kaersenhout het verleden herdenken, maar
ook ontstijgen.

Organisatie

Boni-Tula Oso debattent

Categorie

Website

Mensen

Links