De Asielzoekmachine probeert het Nederlandse asielbeleid volledig in kaart te brengen door middel van onderzoeksjournalistiek. De resultaten van het onderzoek zullen tot uiting komen in een online naslagwerk dat in april 2016 gepresenteerd wordt. “Er zijn al veel verhalen, documentaires en journalistieke projecten over het asielbeleid gemaakt. Maar allemaal gaan ze over deelgebieden van het beleid, incidenten, momentopnames. De Asielzoekmachine wil het overkoepelende verhaal vertellen” zegt initiatiefnemer Laura Verduijn.

De resultaten van het project zullen aan het publiek gepresenteerd worden via een webdocumentaire, een tv- en radiodocumentaire, tentoonstellingen en bijeenkomsten. Prospektor wil zo haar publiek meenemen in de complexe wereld van het asielbeleid, de kans geven om een gefundeerde mening hierover te vormen en een constructieve bijdrage te leveren aan het publieke debat. Het doel van het project is om te informeren, confronteren en uitdagen tot meedenken over vragen rondom het Nederlandse asielbeleid.

Prospektor is een journa­listiek productiebureau dat is opgericht door Eefje Blankevoort en Arnold van Bruggen. Het bureau maakt verhalen in woord en beeld: artikelen, boeken, films en documentaire projecten.

Organisatie

De Asielzoekmachine

Categorie

Website

Mensen

Links