2017

Wat: De verhalen, honderd malen is een korte documentaire die inzichtelijk maakt wat het met slachtoffers en ooggetuigen van de Holocaust doet om keer op keer hun getuigenis te moeten vertellen. De documentaire is ingebed in een educatieve website voor verzorgenden, maatschappelijk werkers en andere hulpverleners, die in aanraking komen met mensen die leven met een trauma als gevolg van oorlogsgeweld.

Hoe: In de documentaire staan Lotty Huffener-Veffer en Ernst Verduin centraal. Zij vertellen over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog, in het concentratiekamp Auschwitz, en het leven na hun terugkeer in Nederland.

Waarom gesteund door SDM: “Juist de bevraging van de persoonlijke impact van het steeds opnieuw vertellen over oorlogservaringen, maakt deze documentaire relevant voor een gesprek over de manieren waarop we de Tweede Wereldoorlog ge- en herdenken. Door de verhalen van Huffener-Veffer en Verduin te verbinden aan de ervaringen van vluchtelingen en hulpverleners nu, vormt dit initiatief daarnaast ook een krachtig voorbeeld van de manier waarop lessen uit het verleden relevant kunnen worden gemaakt voor het heden.”

Organisatie

De verhalen, honderd malen

Categorie

Website

Mensen

Links