De representatie van homoseksualiteit in de Nederlandse media is ontoereikend en vaak clichématig, stelt Goldman Film. Met de film BUDDY probeert de regisseur een bijdrage te leveren aan meer diverse beeldvorming.

De film BUDDY vertelt het verhaal van een jonge homoseksuele man die een laatste poging doet om de liefde van zijn ex terug te winnen. Wanneer hij als steun en toeverlaat met zijn ex mee gaat naar een HIV-onderzoek bij de GGD, blijkt de toenadering die hij zoekt lastiger dan gehoopt.Zo’n gevoel is herkenbaar voor veel mensen, ongeacht je geaardheid”, zegt Edwin Goldman, oprichter van Goldman Film. 

Goldman Film is een jong filmproductiebedrijf met de ambitie om uitgesproken films en series te produceren die het publiek emotioneel raken. Het filmproductiebedrijf wil een realistischer en genuanceerder beeld neerzetten van de LHBT gemeenschap. Bestaande personages in de huidige media zijn vaak gebaseerd op clichés en creëren een beeld waarmee veel homo’s zich niet kunnen identificeren. Ondanks vooruitgang, zijn er in verhouding weinig LHBT-personages in films en op televisie te zien: “Dat kan alleen veranderen als er meer films zoals Buddy gemaakt worden.”

Organisatie

Filmproject BUDDY

Categorie

Website

Mensen

Links