In een vernieuwende, poëtische film combineert Rose Rebel Productions drama en documentaire elementen, waarmee ze de toeschouwer meeneemt in de moeizame zoektocht van Eva Schloss naar haar eigen stem en identiteit. Deze zoektocht speelt zich af tegen de achtergrond van de historische uitgave van het dagboek van Anne Frank. Het publieke verhaal van Anne Frank kreeg een centrale rol in het leven van Eva Schloss toen haar moeder in 1953 met Otto Frank trouwde.

Voor veel mensen die een groot trauma hebben meegemaakt is het moeilijk om hierover te praten. Voor sommigen is het zelfs onmogelijk. Eva Schloss heeft veertig jaar moeten vechten tegen de stilte, voordat ze in staat was om haar ervaringen te delen. Ze wil absoluut niet dat anderen ooit zal overkomen wat haar is overkomen.

Juist dát besef heeft haar de kracht gegeven om zich uit te spreken tegen onrecht en het gevaar van racistische of totalitaire tendensen in de samenleving. Sinds het doorbreken van de stilte geeft Eva Schloss regelmatig lezingen, heeft ze drie boeken geschreven en is er een toneelstuk over haar leven geproduceerd. Ze blijft onvermoeibaar verdergaan met haar strijd tegen haat, stigmatisering en intolerantie.

Rose Rebel Productions, opgericht door Dr. Martha van der Bly, is een filmproductiemaatschappij die zich richt op het vertellen van verhalen die “common humanity” uitdrukken in film en foto-film.

Klik hier, om een interview te lezen met Dr. Martha van der Bly, producent van de film. 

Organisatie

Forty Years of Silence

Categorie

Website

Mensen

Links