2016

Zijn filmmakers beeldjagers ten koste van alles?

Good People is een autobiografische documentaire over twee journalisten, Anna Witte en Jose en van Kooten, die naar het Griekse eiland Lesbos afreizen om de toestroom van vluchtelingen vast te leggen. In deze documentaire onderzoeken de filmmakers de rol van de media. Door het gebruik van persoonlijke voice-over en een indringende, soms poëtische beeldtaal, tonen ze hun ervaring en dilemma’s. Van Kooten en Witte snijden verschillende onderwerpen rondom ethiek en vluchtelingen aan.

Volgens de filmmakers waren mensen die de documentaire zagen verbijsterd over hoe de beelden die zij dagelijks op televisie zien, gemaakt worden: ‘Er ontstonden gesprekken over ethische vraagstukken waar zij als kijkers nog nooit over nagedacht hadden. Maar misschien nog wel belangrijker: veel mensen werden enorm geraakt door de film’.

Good People verscheen op nationale en internationale filmfestivals zoals Etno Film Festival, Moldox Festival en Beeld voor Beeld. De documentaire heeft de BN DeStem Cultuurprijs 2016 gewonnen en de film is als lesmateriaal gebruikt.

Organisatie

Good people

Categorie

Website

Mensen

Links