In het Good Pitch programma krijgen geselecteerde documentairemakers begeleiding om hun films uit te werken, een impact strategie te ontwikkelen en potentiële partners te identificeren. De kern van het programma is het Good Pitch live evenement, waarin de documentairemakers hun ideeën pitchen aan investeerders, NGO’s, activisten, filantropen, beleidsmakers, merken en media. Hierdoor worden coalities gesmeed en campagnes gestart die bijdragen aan het werk van de partners en documentairemakers en die een positieve impact hebben op de maatschappij.

Sinds de eerste editie van het Good Pitch live evenement in 2008 is meer dan 23 miljoen dollar ingezameld, waarvan 74% voor de productie van de deelnemende documentaireprojecten en 26% voor impactcampagnes. Het evenement biedt ook de mogelijkheid om ideeën en netwerken verder te ontwikkelen. Het zorgt ervoor dat geëngageerde, onafhankelijke filmprojecten een groter bereik krijgen en een strategischere bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Outreach director Nicole van Schaik benadrukt dit: “Door het faciliteren van een sterkere productie en distributie van de beste onafhankelijke journalistieke documentaire films beoogt Good Pitch op de lange termijn een positieve impact te hebben op cultuur en democratie”.

BRITDOC, opgericht in 2005, is een non-profit organisatie die de productie van sterke, onafhankelijke documentaire films faciliteert en deze verbindt aan een globaal publiek. Meer dan 130 prijswinnende documentaires zijn hiervan het resultaat, inclusief Academy Award-winner CitizenFour in 2015.

Organisatie

Good Pitch

Categorie

Website

Mensen

Links