Tijdens het jaarlijkse zomerprogramma van Humanity in Action in Amsterdam komen studenten uit Nederland, de Verenigde Staten en Bosnië Herzegovina samen. Samen volgen zij colleges en workshops over de thema’s mensenrechten, democratische rechtstaat en diversiteit.

Het programma neemt de Tweede Wereldoorlog als startpunt en legt vervolgens de link met hedendaagse kwesties in Nederland. Directeur Inger Schaap van Humanity in Action in Nederland zegt hierover: “De gebeurtenissen van toen laten zien wat er gebeurt in een falende democratie. Wat is bijvoorbeeld de invloed van propaganda op het beeld van bepaalde minderheden?”

Schaap legt uit dat het zomerprogramma geen eindpunt, maar juist een startpunt is: “Wij bouwen aan een internationaal netwerk van jonge leiders. Wij willen de jonge, ambitieuze studenten handvatten geven om geen omstander te blijven als ze worden geconfronteerd met misstanden die te maken hebben met deze belangrijke thema’s.”

Stichting Democratie en Media onderschrijft de unieke behoefte van deze organisatie om een diverse, zeer getalenteerde en ambitieuze groep mensen op intensieve wijze te laten reflecteren op eigen land, kring en gedrag. Met deze kritische blik blijven de deelnemers ook tot ver na deelname hun democratische rechtstaat waarborgen.

Organisatie

Humanity in Action

Categorie

Website

Mensen

Links