Internationaal strafrecht kan niet zonder onafhankelijke en kritische journalistiek. Vanuit die overtuiging is in 2004 door ervaren journalisten International Justice Tribune opgericht: het eerste en enige online magazine op het vlak van internationaal (straf)recht.

Door het instellen van onder andere het Joegoslavië Tribunaal, het Rwanda Tribunaal en het Internationaal Strafhof groeide het internationaal strafrecht de afgelopen 20 jaar snel, maar werd het tegelijk ook een fel bekritiseerd en gepolitiseerd vakgebied.

International Justice Tribune won met haar scherpe analyses, onderzoeksjournalistiek en reportages, snel aan gezag onder professionals in het vakgebied. Van de Verenigde Naties tot aan internationale media en universiteiten wordt International Justice Tribune gelezen en als een betrouwbare bron geciteerd.

Door uitgebreid verslag te doen van de snel ontwikkelende wereld van het internationale rechtssysteem, biedt International Justice Tribune de lezer context en perspectief. Tien jaar na dato, streeft International Justice Tribune nog steeds naar onafhankelijke, onderzoekende en analytische journalistiek.

Organisatie

International Justice Tribune

Categorie

Website

Mensen

Links