Voor het themaprogramma, selecteerde Benjamin Barber vijftien documentaires uit het programma van het International Documentary Film Festival Amsterdam die aansluiten bij zijn eigen geschreven werk. Het functioneren van de democratie vormt daarin steeds de rode draad. Actuele thema’s zoals globalisering, terrorisme, de politiek van de angst, vluchtelingen, populisme en economische ongelijkheid kwamen in de films aan bod. Rondom de documentaires werden nagesprekken gehouden in De Kleine Komedie. Onder leiding van Chris Kijne, gingen de filmmakers en Barber met elkaar in gesprek over de films en zijn boek.

Benjamin Barber was onder andere politiek adviseur van president Bill Clinton. Nu werkt hij met verschillende burgemeesters wereldwijd aan The Global Parliament of Mayors Project.

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) is in 1988 opgericht om de documentairecultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Sindsdien is IDFA uitgegroeid tot het grootste documentaire filmfestival ter wereld. Het festival is een stimulerende ontmoetingsplek voor zowel regisseurs, producenten, kopers en financiers als het publiek.

Organisatie

Jihad vs. McWorld

Categorie

Website

Mensen

Links