Met gevaar voor eigen leven, vechten voor je ideaal. In de vijfdelige documentaireserie Leven in de frontlinie trekken voorvechters ten strijde tegen onrechtvaardigheid, geweld, natuurbehoud, mensenrechten, sociale verandering en gendergelijkheid.

Bijzondere mensen die tegen de stroom in verandering teweeg willen brengen. De hoofdpersonen worden geconfronteerd met twijfels, dilemma’s, vragen en indringende ervaringen. Steeds weer zoeken de strijders naar een uitlaatklep om niet weg te zakken in moedeloosheid. De makers, Annegré Bosman en Mildred Roethof, brengen aangrijpende verhalen in beeld van buitengewone mensen die strijden in de frontlinie. Per aflevering zien we hoe de hoofdpersoon taboes doorbreekt en confrontaties aangaat, met zichzelf en de zaak waar hij of zij tegen vecht. Thema’s waren basisgezondheidszorg in oorlogssituaties, de jacht op olifanten, seksuele uitbuiting, kindslavernij en overbevissing

De uitzendingen werden begeleid door het interactieve platform levenindefrontlinie.nl Dit is een unieke manier om de kijkers te betrekken bij de serie die urgente onderwerpen aan het licht brengt. Het publiek krijgt een rol: de mogelijkheid om mee te praten en mee te denken over oplossingen. Via de Leven-in-de-frontlinie-website is er namelijk de mogelijkheid om direct met de hoofdpersonen en makers van de serie in gesprek te komen. Pluk Media heeft dit online platform gecreëerd om niet alleen een televisieserie te kunnen bieden, maar ook interactie te laten ontstaan waardoor er meer aandacht zal groeien voor onrechtvaardigheid, geweld, uitbuiting of onderdrukking waartegen gestreden wordt. Daarnaast stond er een belangrijke vraag centraal: wie zijn de helden van de kijkers? Door wie raken zij geïnspireerd? Welke strijders willen zij zien in Leven in de frontlinie?

De vijfdelige serie werd in 2014 uitgezonden door de NTR.

 

 

 

 

 

 

Organisatie

Leven in de frontlinie

Categorie

Website

Mensen

Links