2016

Nepnieuws, het internet der dingen, data verzamelende geheime diensten, e-democratie, zelfrijdende auto’s en gelekte persoonsgegevens. Wat betekenen deze ontwikkelingen op het snijvlak van internet en politiek voor onze samenleving, privacy, en wet- en regelgeving?

De Masterclass Netpolitiek is een initiatief van Bits of Freedom, Internet Society NL, Kennisland, Netwerk Democratie, Open State Foundation en de Waag Society. In deze serie van zes bijeenkomsten ontwikkelen deelnemers brede kennis over de belangrijkste thema’s op het grensvlak van internet en politiek, zodat zij hierover een gedegen mening kunnen vormen.

Bij iedere masterclass presenteren experts en oorspronkelijke denkers hun visie over actuele thema’s op het gebied van internetpolitiek. Tijdens de masterclasses wordt veel ruimte geboden aan informele uitwisseling en reflectie.

Deelnemers werken tijdens de masterclass aan een interventie op hun eigen werkterrein. Op de website www.technologiebeleid.nl worden rond de masterclass bovendien teksten, concepten en video’s gepubliceerd die een breed publiek aanmoedigen om kritisch na te denken over technologie.