2016

Met Melk & Dadels brengt ROSE stories de verhalen van Marokkaanse Nederlanders naar het theater. ROSE stories gelooft in de kracht van het verhaal. Samen met makers zet ROSE stories verhalen om in projecten die bijdragen aan een mooiere samenleving. De theatervoorstelling Melk & Dadels, gebaseerd op het gelijknamige boek, is zo’n verhaal.

Melk & Dadels is een rauw, persoonlijk en komisch portret geschreven door Tofik Dibi en geregisseerd door Daria Bukvić. Vier Marokkaans-Nederlandse actrices vertellen nooit eerder gedeelde verhalen over migratie, relaties, keuzes en identiteit.Met Melk & Dadels draagt ROSE stories bij aan diversiteit in media. De theatervoorstelling zorgt voor een betere representatie van de Marokkaans-Nederlandse cultuur en een gevoel van (h)erkenning onder het publiek met deze achtergrond. De voorstelling speelt in (middel)grote zalen en richt zich niet alleen op traditionele theaterbezoekers maar juist ook op een nieuw, divers publiek. Zo faciliteert de voorstelling het samenkomen van verschillende culturen.

De theaters reageren met groot enthousiasme: de voorstelling zal 35 keer spelen, het verwachte bezoekersbereik is minimaal 13.700 mensen. Melk & Dadels gaat op Moederdag 2018 in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Organisatie

Melk&Dadels

Categorie

Website

Mensen

Links