Movies That Matter laat je nadenken over mensenrechten door film. Projectcoördinator Matthea de Jong gelooft in de kracht van de camera als maatschappelijk wapen: “Film heeft een ongekend vermogen: het opent ogen.”

Stichting Democratie en Media steunt het International Support Programma van Movies That Matter. Met dit programma steunt het andere organisaties die in ontwikkelingslanden, of landen waar het vrije woord in het geding is om filmfestivals te organiseren. Die steun is niet alleen financieel; workshops en hulp bij het opzetten van een netwerk in human rights-films zijn zeker zo belangrijk. De Jong: “Ik heb de afgelopen jaren gezien dat er in die landen niet veel podia zijn. Zo’n cultureel festival is laagdrempelig en werkt dus goed.”

Met steun van Movies That Matter zijn onder andere het Human Rights Human Dignity Festival in Burma, het Russian Side By Side LGBT festival en het Ciné Droit Libre in Burkina Faso tot stand gekomen. Stichting Democratie en Media steunt Movies That Matter graag, omdat haar festivals een van de weinige plaatsen zijn in ontwikkelingslanden waar mensen moeilijke onderwerpen kunnen aankaarten en bespreken.

Organisatie

Movies that Matter

Categorie

Website

Mensen

Links