2017

Wat: Nothing about us, without us is een talentenprogramma van zes maanden waarin een groep van zestien gemotiveerde en getalenteerde jonge Syrische nieuwkomers training krijgt op het gebied van burgerrechten, leiderschap en lobby.

Hoe: Initiatiefnemer en burgerrechtenorganisatie Kompass brengt de deelnemers elke twee tot drie weken bij elkaar voor een training. De trainingen worden verzorgd door professionals van lobbykantoren, universiteiten, multinationals, media en politiek.

Waarom gesteund door SDM: “In een gezonde, inclusieve democratie hebben burgers inspraak over zaken die hun dagelijkse leven beïnvloeden. Waar het beleid over opvang of integratie van vluchtelingen betreft, wordt er zelden met de doelgroep zelf gepraat. Dit project biedt een diverse groep Syrische nieuwkomers de kans om hun kennis en vaardigheden te versterken, zodat ze hun stem kunnen laten horen wanneer er wordt gesproken over zaken die hen aangaan, zoals scholing, integratie, vluchtelingenverdragen, discriminatie en het perspectief op een baan.”

Organisatie

Nothing about us, without us

Categorie

Website

Mensen

Links