Mediaprofessionals uit Amsterdam en Rotterdam hebben de handen ineengeslagen met vijf diversiteitswetenschappers van de Erasmus School of History Culture and Communication om een glossy te creëren. Het resultaat is PIET MGZN: een handboek voor een moderne sinterklaasviering.

Het sinterklaasfeest is een van de meest geliefde tradities van Nederland. Sinds enkele jaren woedt er een hevige, soms verbeten strijd rondom het personage van Piet. Voor- en tegenstanders proberen op allerlei manieren en kanalen elkaar en het publiek van hun gelijk te overtuigen. “Eén ding is duidelijk geworden: veel bedrijven, scholen, mediamakers, en individuen worstelen met de pietendiscussie” zegt initiatiefnemer John Olivieira. Met dit tijdschrift willen de makers verandering faciliteren en dialoog stimuleren.

De glossy laat zien hoe veranderingen in het sinterklaasfeest op creatieve manieren in binnen- en buitenland plaatsvinden. Het kan inspiratie bieden voor diegenen die nadenken over de vorm en invulling van het eigen sinterklaasfeest – of het nu scholen, bedrijven, media of families zijn. PIET MGZN werd gelanceerd op 19 november 2015 aan de Erasmus Universiteit.

De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) is een dynamische faculteit in de wereldhavenstad Rotterdam. Op de faculteit wordt nationaal en internationaal erkend onderzoek gedaan op het gebied van Geschiedenis, Kunst- en Cultuurwetenschappen en Media & Communicatie.

Organisatie

PIET MGZN

Categorie

Website

Mensen

Links