ROAR Magazine is een onafhankelijk Engelstalig online tijdschrift dat het grassroots perspectief laat zien van de wereldwijde strijd voor democratie. Op ROAR verschijnen artikelen over onder andere sociale bewegingen, politiek-economische kwesties, cultuurkritiek, digitaal activisme, milieuvraagstukken en internationale betrekkingen. Het medium wil bijdragen aan de voortdurende golf van opstanden tegen tirannie wereldwijd, door informatie te verspreiden en te inspireren.

Het online tijdschrift werd in 2010 opgericht door schrijver, filmmaker en activist Jerôme Roos, maar wordt gemaakt door een transnationaal collectief van journalisten, geleerden, activisten en onafhankelijke filmmakers. Vrijwilligers over de hele wereld dragen inhoudelijk bij aan ROAR Magazine.

ROAR Magazine wordt gedreven door de Stichting voor Autonome Media & Onderzoek. Het doel van de Stichting is om een concrete bijdrage te leveren aan het publieke debat, het maatschappelijk bewustzijn en de wetenschappelijke kennis over internationale sociale bewegingen en de belangrijke rol die zij spelen in het verdedigen, vernieuwen en verdiepen van democratische waarden en praktijken.

Organisatie

ROAR Magazine

Categorie

Website

Mensen

Links