De nadruk in de media op het proces van metamorfose bij transgenders schetst een beperkt beeld. Uit de kast komen, operaties en hormoonbehandelingen voeren de boventoon en vertellen vaak een verhaal van worsteling. Doordat ze zich niet gerepresenteerd voelden in deze uitingen, besloten de makers verhalen van binnenuit de transgemeenschap te vertellen. Het resultaat is de Trans*Tapes. Hiermee bieden ze het publiek een nieuw perspectief, waarbij positieve verhalen overheersen.

De zes verschillende documentaire portretten vertellen de persoonlijke verhalen van verschillende transgenders in Nederland. De een is als jong meisje aan haar transitie begonnen, de ander begint hiermee pas op late leeftijd. Daarnaast komen verhalen aan bod van queermensen die zich niet als man of vrouw identificeren en bewust deze labels afkeuren.

Vanuit een verschillende professionele achtergrond, maar een overeenkomende levensvisie, hebben Bart Peters, Jonah Lamers en Chris Rijksen het project Trans*Tapes opgezet. Hun missie is om transjongeren te inspireren en hun omgeving een beter geinformeerd perspectief te bieden van hoe de toekomst van deze jongeren er uit kan zien.

Organisatie

Trans*Tapes

Categorie

Website

Mensen

Links