2016

Het samenbrengen van maatschappelijk betrokken leiders van de toekomst.

Tijdens het Humanity in Action zomerprogramma bestuderen studenten en young professionals vraagstukken over mensenrechten, inclusiviteit en democratie in Nederland. Het doel is om deelnemers in 4 weken kennis, vaardigheden en netwerk te bieden zodat zij in hun leven en werk op kunnen komen voor mensenrechten. Humanity in Action streeft naar een inclusieve samenleving waarin fundamentele rechten en vrijheden worden gekoesterd.

‘Welkom in Europa’ was het centrale thema tijdens het zomerprogramma 2016. 24 deelnemers en 4 sta eden uit Nederland, de Verenigde Staten, Griekenland en Bosnië-Herzegovina kwamen samen in Amsterdam. Eduard Nazarski, Bastiaan Rijpkema, leden van de WE ARE HERE groep, Babah Tarawally en anderen gingen dieper in op het vluchtelingenvraagstuk en de reactie hierop in Europa. Naast het centrale thema kwamen onderwerpen zoals intersectionaliteit, Tweede Wereldoorlog, slavernij, racisme, democratie en leven met een beperking aan bod.

Na afoop van het programma zetten deelnemers zich in voor mensenrechten middels hun eigen Action Projects. Zo ook Hüseyin Sakalli:

‘Het zomerprogramma zat vol goede ideeën en andere deelnemers motiveerden mij door hun moed en passie. Na het programma ben ik mijn Action Project ‘Statushouders Doen Mee!’ begonnen. Dankzij het opzetten van dit initiatief sta ik sterker in mijn schoenen en ben ik niet meer bang om fouten te maken. Dit is immers de enige manier om te leren.’

Organisatie

Zomerprogramma

Categorie

Website

Mensen

Links