Raad van toezicht

SDM is sinds 2015 georganiseerd volgens een raad-van-toezichtmodel. De huidige samenstelling van de raad van toezicht van SDM is als volgt:


Yvonne Zonderop
Voorzitter

Yvonne Zonderop is zelfstandig auteur, gespreksleider en bestuurder met een lange journalistieke staat van dienst. Zij werkte onder meer als journalist in politiek Den Haag, als chef economie van de GPD en als adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant. Sinds 2010 schrijft ze freelance voor de Groene Amsterdammer en publiceerde ze verschillende boeken. Daarnaast was ze was onder meer voorzitter van de journalistieke adviescommissie van de NOS en commissaris bij FD Mediagroep. Momenteel is ze lid van de Unesco Commissie Nederland.


Caspar Scholten
Lid

Caspar Scholten is partner bij advocatenkantoor Bergh Stoop en Sanders. Hij heeft zich gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en adviseert onder meer over fusies & overnames, bestuurdersaansprakelijkheid en joint ventures. Hij publiceert regelmatig in vakbladen. Daarnaast is hij voorzitter van het juristennetwerk van de Partij van de Arbeid. Hij studeerde rechten en bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en filosofie aan de Hümboldt Universität in Berlijn.


Idriss Nor
Lid

Idriss Nor is lid van het management team van het fonds Stichting DOEN. Hij maakt deel uit van het investmentteam (DOEN Participaties) waar hij verantwoordelijk is voor de investeringen in social entreprises. Daarnaast heeft hij het internationale cultuur- en media programma onder zijn hoede met focus op Afrika en de Arabische regio. Hij studeerde onderwijswetenschappen in Frankfurt en Amsterdam en volgde de studie FMA/ bedrijfskunde op Nyenrode.


Ernestine Comvalius
Lid

Ernestine Comvalius is de afgelopen elf jaar werkzaam geweest als directeur van het Bijlmer Parktheater. Voor haar bijdrage aan de podiumkunsten heeft ze de ACT-Award ontvangen. Ze vervult verschillende functies als toezichthouder en bestuurder binnen en buiten de kunstensector. Ze is o.a. voorzitter van New Urban Collective, het Internationaal Literatuurfestival Read my World en de selectiecommissie Adviseurs Fonds Podiumkunsten. Ernestine studeerde sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en volgde de post-academische opleidingen Organisatiekunde en Verandermanagement.

Binnenkort
Lid

black-and-white-square-clip-art-8lblvX-clipart