Training: Mindfulness

In samenwerking met het Centrum voor Mindfulness stelt Stichting Democratie en Media (SDM) 10 plekken beschikbaar voor deelname  aan Mindfulness trainingen in heel Nederland. Bij de Mindfulness training leer je om aandacht te trainen. Dit kan helpen om bewuster keuzes te maken en stress te verminderen.

Wat kan ik verwachten?

De Mindfulness training is een intensieve praktische training, waar behalve persoonlijke inzet ook om substantiële tijdsinvestering wordt gevraagd. De training zelf bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur en één stiltedag. Voor het meest volledige effect van de training wordt daarnaast geadviseerd om dagelijks 45 minuten te oefenen.

Voor deelname vragen we een eigen bijdrage van €100. Als je deze bijdrage niet kan betalen, maar toch graag deze training zou willen volgen, laat het dan voor aanmelding aan ons weten. Voor enkele deelnemers kunnen we deze bijdrage kwijtschelden.

Lees hier meer over Mindfulness, hoe het werkt en wat je kan verwachten tijdens de training.

Wanneer?

Startdata voor nieuwe trainingen vind je op de website van het Centrum voor Mindfulness (CVM).

Waar?

Op de website van het CVM kun je kiezen voor trainingen in alle grote steden in Nederland. Je ziet daar ook een overzicht van de trainers per stad. Het gaat in ieder geval om: Amsterdam, Breda, Den Haag, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht, en Zwolle.

Voor wie?

Deze plekken zijn beschikbaar voor alle personen en organisaties die door SDM ondersteund worden. Heb je twijfels of je voldoet aan deze voorwaarde? Stuur dan een mail naar Jelle (j.vanderplas@stdem.org).

Vertrouwelijk: Alle persoonlijke (en organisatorische) zaken die tijdens de training of intake worden besproken, blijven volledig vertrouwelijk tussen de deelnemer, de groep en de trainer. De trainer zal deze kwesties niet met SDM bespreken.

Aanmelden

  • Informeer je goed over de inhoud van de training voordat je je aanmeldt.
  • Zoek uit voor welke training (waar & wanneer) je wil aanmelden.
  • Meld je aan via het bijbehorende aanmeldingsformulier. Deze vind je bij de desbetreffende training.
  • Vermeld in het veld “Heb je nog vragen voor de trainer/opleider” de code: SDM-CVM2021.
  • Na het inzenden neemt de trainer contact met je op voor een voorgesprek, waarin je gezamenlijk de wenselijkheid van deelname bespreekt.
  • Als je besluit om deel te nemen, meldt de trainer jouw deelname aan bij SDM en ontvang je een factuur voor je eigen bijdrage.